dilluns, 15 de juliol del 2013

Tornem-hi!

Retornar a una ciutat, poble o paisatge visitat anteriorment sempre és una situació que ens remou en poca o molta mesura alguns sentiments. Sobretot si en aquest lloc ja hem viscut experiències prèvies lligades a unes vacances, un viatge de feina, un Erasmus o qualsevol altra situació. És per aquest motiu que sovint és molt més interessant tornar allà on ja hem estat, que no pas descobrir un indret nou que potser no ens atreu tant el cuquet de l'interès viatger.

Una de les millors maneres de retornar a una ciutat o país és fer-ho sol. Crec que de fet, és la millor manera. Com que en anteriors ocasions ja has visitat els punts més emblemàtics, el viatger que retorna sol a un lloc es pot permetre el luxe de fer una estada més introspectiva, més íntima, més calmada. Asseure's tota una tarda en una terrassa, anar a llegir un llibre en un parc, o perdre's per zones no eminentment turístiques són un bon exercici.

El que ens desperti aquell indret dependrà sobretot del que hi haguem viscut prèviament, però segur, segur, que mai ens deixarà indiferents. A vegades, certa tristesa o nostàlgia s'apodera de nosaltres. No cal desesperar-se. Gaudim i repensem el que sentim. En comptes d'això, perquè no ens alegrem d'haver viscut, d'haver sentit, d'haver experimentat allà mateix? Reformulem la nostàlgia cap a l'alegria i la satisfacció.

També és molt sa retornar amb certa regularitat, però amb força distància en el temps, a algun racó especial per cadascú de nosaltres. No cal que sigui molt lluny, ni tampoc espectacular; però sí que ha de ser únic. Pot ser un banc en un parc, un mirador en una muntanya o un paisatge que ens sedueixi. Anar-hi i fer balanç personal en positiu sempre ens ajuda a agafar forces, a trobar-nos amb nosaltres mateixos i a veure que les coses, si un vol, sempre tiren endavant. Jo aviat tornaré a llocs que cada any m'omplen d'energia.
 
Els que em coneixeu, ja sabeu quins són. Només espero que vosaltres també tingueu aquesta oportunitat; i si no sabeu on anar de vacances, penseu potser en repetir. Segur que serà una bona experiència. Aprofiteu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada